Miről ismerhetünk fel egy remek franciaágyat?

 A franciaágy vásárlás bizony feladhatja a leckét. SOK ember, aki profi lakberendező, egyáltalán nem tud semmit a franciaágyakról – akkor mégis mily módon várhatnánk el egy hétköznapi, laikus embertől, hogy profin otthon legyen a franciaágy vásárlás témában? Bizony, rengeteg olyan szempontot lehetne említeni, ami alapján egyértelműen kijelenthető: a franciaágy vásárlás az egyik legnehezebb feladat az összes bútorféle közül. Egyáltalán, miért jobb döntés raktárról, vagy az internetről vásárolni egy franciaágyat?

Valóban jobb az internetes franciaágy vásárlás?

Sok szempont van az internetes franciaágy vásárlás mellett is, és ellen is. Arról is lehetne beszélni, hogy vajon jobban megéri-e egy raktár áruházból, vagy kiállítóteremből vásárolni. Milyen érvek és ellenérvek sorakoznak fel a különböző opciók mellett?

Megvizsgálhatjuk és megtapinthatjuk a darabot egy raktárban. Mellettünk van egy eladó, aki azonnal megnyugtat minket, ha bizonytalanságot lát bennünk. A franciaágy üzletben sokkal jobban meg tudjuk ítélni, hogy a kiválasztott termék megfelel-e a hálószobánknak vagy sem. Az élő vásárlás fő hátránya azonban, hogy nem láthatunk olyan termékeket, amelyek nincsenek raktáron.

Egy webshopban természetesen nem tudjuk a darabot élőben megtekinteni – ez igaz. Viszont, gondolkozzunk csak el az alábbiakon: manapság már mindenki webáruházakból vásárol termékeket. Nem szabad, hogy eltántorítson minket az a tudat és tény, hogy nem tekinthetjük meg a franciaágyat. Ráadásul itt még azokat a termékeket is meg tudjuk nézni, és szemlélni, amelyek éppen kifogyottak. Ez nem mondható el egy hagyományos raktár áruházról.

Mekkora egy franciaágy mérete?

Egy kereskedelemben jellemzően rengeteg különböző, különféle méretben lehet franciaágyakat venni. Ami ezek méreteit illeti, kijelenthető, hogy szabványosak. Miért? Azért, mert a szabványos méretre gyártott darabok jellemzően minden igényt teljesen ki tudnak elégíteni. Nagyon ritka, hogy arra lenne szükség, hogy egy franciaágyat külön méretben állítsanak elő – ez azonban drágább is. Na de mégis, mik a jellemző méretek, amikben lehet franciaágyakat vásárolni?

140x200 cm. Ha a lehető legkisebb méretben akarunk franciaágyat venni, akkor nekünk a 140x200 cm-es méretválaszték fog kelleni. Azonban mindenképp gondoljuk végig azt a tényt, hogy rengetegszer panaszkodnak a vásárlók: ennek  nem elég a mérete két főnek.

160x200 cm. A 160x200 cm-es változat egy fokkal nagyobb, mint a 140x200 cm. A legtöbb pár és házaspár számára azonban még mindig kicsi, hiszen ennek sincs óriási fekvőfelülete.

180x200 cm. Szeretnél olyan franciaágyat venni, amiben szinte garantált, hogy nem fogsz csalódni? Akkor neked ez a méretválaszték lesz a megfelelő -  nem is véletlen, hogy a legtöbb vásárló erre szavaz, vagy éppen erre voksol.

200x200 cm. Ez már tényleg lenyűgöző, és ez az elérhető legnagyobb méret. Gondolj arra, hogy valóban szükségünk van-e ekkora franciaágyra vagy sem! Ennek megvásárlásával mindenképpen fennáll a kockázata annak, hogy nem fér majd el a szobában amit vettünk.

Pontosan mily módon illeszthető be egy franciaágy a hálószobába?

Egyáltalán nem mindegy, hogy az általunk megvásárolt franciaágyat mily módon próbáljuk meg beilleszteni az otthonunkban. Mindig tartsuk szem előtt, hogy lenne-e elegendő hely otthon, vagy pedig sem! És a szobánk stílusjegyeiről sem szabad megfeledkezni. Mindig olyan színben vásároljunk, ami tökéletesen illik az igényeinkhez.

Mi lehet egy franciaágy anyaga?

Mégis mi lehet egy franciaágy anyaga? Ez nehéz kérdés. Számos típusú és fajta anyagkombináció használható a franciaágy alapjául. Ezek közül csak a legfontosabbakat érdemes megemlíteni.

Fa. A fa mindig is a bútorgyártás egyik alapja volt - nincs ez másként a franciaágyakkal sem! A mai napig rengeteg franciaágy áll rendelkezésre, amelyek fából készültek, bár ez egyre ritkábban fordul elő, mivel a kárpit felváltja a fa anyagát.

Kárpit. A kárpit mind közül a leggyakoribb anyaga a franciaágyaknak, mivel rendkívül kellemes mind küllemre, mind tapintásra. Ezen felül, ugyanolyan tartós, és jó minőségű, mint a fa franciaágyak, a mai modern kialakítású technológiának köszönhetően.

Fém. Ma már nagyon ritkán találni a kereskedésekben olyan franciaágyakat, amelyek fémből készültek. Ennek az az oka, hogy nem igazán trendi, és nem igazán esztétikus a fémből készült franciaágy vásárlás.  

Műanyag. A platsztik franciaágyak is viszonylag elterjedtek, és nagyon közkedveltnek számítanak a hazai piacon.

Mi szabja meg, hogy mennyibe kerül egy franciaágy?

Nagyon sok olyan különböző szempont van, ami meghatározza, hogy egy franciaágynak mennyi a pontos ára. Ezek alapján érdemes mérlegelni, ha vásárolni akarunk.

A franciaágy mérete. Mekkora pontosan az a franciaágy, amelyet meg akarunk vásárolni? Végül is, minél nagyobb darabot szeretnénk, annál magasabb az anyag költsége. Az átméretezés általában néhány tízezer forintos különbséget jelent a végösszegben.

Az egyéb funkciók. Minél több egyéb funkcióval van egy franciaágy felszerelve, annál magasabb árakra számíthatunk. Vannak olyan franciaágyak, melyek méretükben módosíthatók, és variálhatók. Ennek az a következménye, hogy ezek a darabok bármikor személyre szabhatók az aktuális igényeink szerint. Vannak ágyneműtartóval felszerelt franciaágyak is. Ezek a darabok pedig mindig felhasználhatók különféle dolgok tárolására.

Mégis mennyi az annyi?

A franciaágyak árait rengeteg tényező együttesen szabja meg. Melyek ezek pontosan? Lássunk néhányat ezek közül, a teljesség igénye nélkül. Az extra funkciók, mint például a LED világítás pár tízezer fontos árkülönbözetet jelentenek, ahogy a méretbeli eltérések is. Egy olcsóbb franciaágy ára nagyjából 145.000 Ft, míg egy drágább franciaágy akár 260.000 Ft is lehet a hazai piacon.

Mik a legjellemzőbb franciaágy színek?

Az üzletekben rengeteg színű ágy kapható - például kék, zöld, fekete, narancs. Melyikük a legdivatosabb? Mit szeretne látni a legtöbb ember az otthonában?

Mind közül a kék, lila és zöld színek jelentik a legjobb választást. Miért? Mert ezek a színek kifejezetten nyugodt hangulatiságot teremtenek meg, ami illik egy hagyományos hálószobához. Ne gondoljuk azt, hogy a piros szín illenek a hálószobánkba! Nagyon ritkán fordul elő, hogy ez jó választás lenne.

Mely franciaágyak kaphatók a kereskedelemben?

Mikor bemegyünk egy boltba, akkor bizonytalanok vagyunk azzal kapcsolatban, hogy mégis melyik franciaágy lenne konkrétan az a termék, amit ki keresünk. Mégis melyik? Lássunk ezzel kapcsolatban néhány lehetséges opciót!

Sportino franciaágy. A Sportino egy igazán sportos, fiatalos, élénk franciaágy. Miért? Mert a formai adottságai igazán különlegesek. Ez nem egy vízszintes felülettel ellátott franciaágy. Hullámosabb. És a minta az oldalsó felületén valóban elképesztő és formabontó.

Sara boxspring franciaágy. A Sara boxspring franciaágy hihetetlenül  kényelmes és azon felül még frappáns is. Gyakorlatilag nincs olyan üzlet, ahol ne árunák ezt a terméket, hiszen annyira sokat veszik meg, hogy a kereslet gyakorlatilag kimeríthetetlen.

Lisa boxpsring franciaágy. A Lisa boxspring ágy rendkívül kellemes és kényelmes franciaágynak számít – ebben kiemelkedik az összes közül a piacon. Nincs párja ilyen téren. A leges legjobb, mindenkit felülmúl komfortban.

Végszó

Bizony nem könnyű franciaágyat vásárolni. Miért? Azért, mert rengeteg szempontot és tényezőt kell figyelembe venni. Éppúgy feladja a leckét, mint mondjuk a laptop vásárlás. De ne bizonytalanodjunk el! Ha sokat gondolkodunk, akkor biztos, hogy jól fogunk választani. Inkább rendeljünk webáruházból, mint hogy egy raktárról vásároljunk. Kattints franciaágyakért! https://franciaagy.net/