Mi a sikeres lakberendezés titka? Nagyon sok ember falakba ütközik, amikor be akarja rendezni a lakását. Annál is inkább, mert a mai otthonok többségében kevés a hely, ezért fontos kihasználni minden egyes négyzetmétert. Ez a dilemma azonban különösen igaz a nappali berendezésre. Mégis, milyen ülőgarnitúrát és kanapét érdemes lenne megvásárolni? Évente a vásárlók tízezrei szembesülnek ezzel a problémával, és egyszerűen nem tudnak mit kezdeni a lakberendezés kérdésével. Végül is minden lakásnak másra van szüksége. Mégis mit tehetünk a problémák elkerülése érdekében?

Milyen előnyei vannak egy online áruháznak? És egy lerakatnak?

Mindenkiben felmerülnek az alábbi kérdések: mégis melyik a jobb választási opció? Egy internetes webáruházból rendelni bútort, vagy egy hagyományos üzletbe bemenni? Nem könnyű eldönteni. Ahogy általában az élet minden területén igaz ez, az internetes vásárlásnak is vannak előnyei és hátulütői – ugyanúgy igaz ez a bútorokra.

Egy raktár előnye, hogy mindig van egy professzionális eladó a közelünkben, aki érti a lakberendezés témáját. Ne aggódj! Mindig lesznek kérdések, és azonnal választ kapunk rájuk. És preferenciáinktól valamint igényeinktől függően képesek leszünk azonnal választ kapni kérdéseinkre és segítséget kapni, ha tanácstalanok vagyunk. Ezen felül élőben is megnézhetjük és kipróbálhatjuk a választott kanapét.

Egy webáruházban a vásárlás feelingje teljesen más lesz. Nincs arra lehetőség, hogy kipróbáljuk a kiszemelt bútordarabot – be kell érnünk annyival, hogy megnézzük a bútort különböző szögekből. Ha kérdésünk van, akkor nyugodtan írhatunk e-mailt is a webáruház vezetőjének, és vélhetően hamar választ fogunk kapni a felmerülő kérdéseinkre.

Melyek a jótállási feltételek?

Mindig gondolj azokra a garanciális feltételekre, amelyekkel vásárolni szeretnél, amikor valamit megveszel. Mindenhol különböző garanciális feltételek vannak.

Találhat olyan üzleteket is, ahol akár visszaviheted a terméket, ha nem tetszik. És vannak olyanok, amelyek még pénzt is visszaadnak, ha erről van szó, bár igaz, hogy nehezebb ilyen üzleteket találni.

Azonban vannak olyan kereskedők is a piacon, akik nem adnak semmilyen garanciát – sem visszavételi garanciát, sem árgaranciát. Ők azok, akiket érdemes elkerülni, hiszen nem nyújtanak semmiféle biztosítékot nekünk.

Ha be akarjuk rendezni a nappalinkat, mik a lehetséges megoldások?

Íme, lássunk néhány példát: mégis mik a legjobb bútorok, ha a nappalinkat akarjuk berendezni? Alapvetően nagy a választék, mégis érdemes tisztában lenni a lehetőségekkel, hiszen nem mindegy, hogy mit választunk, és hogy pontosan hogyan.

Kanapék. Ha rendet akarsz tenni a nappaliban, akkor nem hiányozhatnak a kanapék. Sokféle színű, anyagú, kivitelű és méretű kanapé vásárolható meg a kereskedelemben, és nem véletlenül, mivel az ügyfél igényei gyakorlatilag kimeríthetetlenek. Ezért szeretnénk egy kicsit többet bemutatni arról, hogy milyen kanapékat vásárolhatsz általában.

Sarokkanapék. A sarokkanapé könnyen felemelheti a nappali hangulatát. Talán nem véletlen, hogy ez a nappaliban a leggyakrabban választott kanapétípus. Miért? Mivel helyet takarít meg, ráadásul nagy fekvő felülettel rendelkezik. Mivel a nappali bármely sarkába könnyen beilleszthető, remek választás. Nem túl nagy méretük miatt a legtöbb nappaliban elférnek.

U alakú kanapék. Az U alakú kanapék szintén az egyik legtöbbet vásároltak. De miért? Óriási méretük miatt lenyűgözőek és könnyen helyezhetők számos nappaliba. Ha szeretnél egy darabot, amelyet a bejövő emberek is elismernek, akkor mindenképpen gondolj erre először.

Egyenes kanapé. Az egyenes kanapé a legkevésbé keresett forma. Mi ennek az oka? Ez a típus talán a legunalmasabb az összes közül, és kevés hely is van rajta, amit a pihenésre használhatunk.

3 2 1 ülőgarnitúra szettek. A 3 2 1 szettek a legjobbak, ha igazán nagyszerűen szeretnénk a lakásunkat berendezni. Miért? Miért jelenthető ki, és mondható el, hogy a 3 2 1 összeállítások a legnépszerűbbnek számítanak mind közül? Azért, mert az egységes stílus és színvilág egész egyszerűen lenyűgöző.

Olcsó kanapék. Sokan úgy vélik, hogy az olcsó kanapék lutri minőségűek. Valóban így lenne? Ha úgy gondoljuk, hogy ez a helyzet, akkor minden bizonnyal hatalmas hibát követünk el, és kezdettől fogva nagyon csalódni fogunk. Az olcsó kanapék ugyanolyan kiválóak, mint a drágább társaik.

Kiágyazható kanapék. Szeretnél egy olyan kanapét vagy ülőgarnitúrát, ami perfektül alkalmas arra, hogy a vendégeidet éjszakára elszállásold? Akkor neked egy kanapéágyra lesz szükséged, minden kétséget kizáróan. Márpedig sokszor fordul elő olyan, hogy egy éjszakai vendéget el kellene szállásolni valahová, vagy az egyik családtagunkat. Ekkor pedig nem szerencsés, ha valakinek a földön kellene aludnia.

Luxus kanapék. A luxus kanapék azok a kanapék, amelyek minden egyes vásárló elégedettségét szolgálják. Tulajdonképpen mi ennek az oka? Az, hogy ezek a darabok rendszerint nagyon kényelmesek, vagy számos extra funkcióval vannak ellátva. Ebből kifolyólag nagyon praktikus a használatuk.

Relax kanapék. A relaxos kivitelű kanapék mindig kiváló lehetőséget teremtenek nekünk arra, hogy relaxáljunk rajtuk egy jót. Ez miért annyira előnyös? Azért, mert abban az esetben, ha fáradtak vagyunk az este, akkor azonnal tudunk pihenni egy jót, ott helyben.

Melyek a leggyakoribb ülőgarnitúra és kanapé anyagok?

Számos lehetséges anyagkombináció létezik, akár sok ezerféle opció. Lássuk azonban pontosan, melyek a lehetőségek, legalább a főbbeket érdemes megemlíteni.

Bőr. A bőr anyag mindig a lejobb volt. Ez ugyanúgy igaz a kanapék és a fotelek világában is. A bőr bútor mindig tartós és a legjobb minőséget képviseli. Rendkívül sima kialakításának köszönhetően egyetlen vevő sem panaszkodott ezekről.

Textilbőr. A textilbőr megjelenésében utánozza a bőrt, és ha elhiszed, ha nem, ez szinte pontosan ugyanazt a minőséget jelenti! Nincs jelentős különbség. Az emberek szeretnek többet fizetni a valódi dolgokért, ez a különbség.

Szövet. A szövet anyaga több száz különböző kombinációban és változatban található meg a piacon. Hihetetlen puhaság és kényelem - erre lesz szükséged! Ezenkívül a szövet anyag meglehetősen tartós, a közhiedelemmel ellentétben soha nem lehet 2-3 év alatt tönkre tenni a megvásárolt darabot.

Még egy kicsi említést a kanapék árairól

Sok ember márpedig nem tudja, hogy mire érdemes számítania, ha ülőgarnitúrát, vagy kanapét szeretne vásárolni. Mennyibe fog ez kerülni mégis? Ez üzlettől, bolttól, és üzletlánctól is nagyban függhet. Viszont, az árak terén azért fellelhető egy szisztematika.

Az ér sok mindenen múlik. Milyen anyagból készült a darab és mekkora? Hány extra funkció érhető el, például beágyazhatóság és tárolási funkció? Az olcsóbb kanapé ára körülbelül 120 000 forinttól indul, ami jól mutat egy irodában. Egy drágább bőrkanapé ára akár 700-800 ezer forint is lehet.

Mik a legjobb kanapék és ülőgarnitúrák, amiket a kereskedelemben lehet kapni?

Természetesen érdekes lehet az a kérdés is, hogy melyik termékspecifikus kanapék és ülőgarnitúrák a legjobbak a hazai piacon. Nos itt van egy rövid lista arról, hogy konkrétan melyik darabok a legjobbak!

A Toulon sarok ülőgarnitúra már körülbelül 8 éve az egyik legnépszerűbb megvásárolható darab. Rengeteg üzletben kapható, sokféle méretben, színben és anyagban, és egyaránt beleillik régiesebb és modernebb környezetekbe.

A Celika kanapé is prémium minőséget képvisel. Hatalmas szín- és anyagkombinációk állnak rendelkezésre, és mind közül ez a legmodernebb és a legszembetűnőbb.

A Laredo kanapé nemcsak modern és exkluzív. Még LED-világítással is kiváló hangulatot tud teremteni otthonunkban.

A Laredo nagyon jó választás, ha olyan kanapét vagy ülőgarnitúrát szeretnénk, ami megteremti az otthoni hangulatot az estére. Csak fel kell kapcsolni a LED világítást, és már meg is van a móka!

Az Atala 3 2 1 egy remek szett és összeállítás, egész egyszerűen elsőosztályú és príma. Rendkívül kellemes a tapintása, és ülni annál is kellemesebb rajta, hiszen elképesztően kényelmes.

Megan fotel. A megan egy rendkívül stílusos fotel, hihetetlen kényelmével nincs olyan ember, akinek ne lopózna a szívébe ez a darab.

Végszó

Ne gondold, hogy a kanapé és az ülőgarnitúra vásárlása könnyű feladat. Sokan biztosan félnek a leckét, mivel nem mindenkinek van tapasztalata ebben. Ettől függően érdemes lehet megfontolni, hogy milyen kanapéra és ülőgarnitúrára lenne még szükségünk. A pénz sem utolsó szempont!