Rólunk

 Kit találhatsz meg bennünk?

Mikor találkoznak velünk az emberek először – az írásainkon keresztül – akkor sokan egész egyszerűen nem tudják mire vélni azt, amit látnak. Mégis kik ezek az emberek, akik folyamatosan remek minőségű, príma tartalommal látják el az olvasókat? Magyar viszonylagban egészen lenyűgöző az a tudás, amit nyújtanak. De kik ők mégis? – kérdezik sokan.

Mi egy csapat egyéni vállalkozó vagyunk, akik hatalmas tudást, és tapasztalatot szereztek meg az élet különböző területein. Célunk, hogy minél több tudást adhassunk át másoknak – olyan embereknek, akik erre szomjaznak, vagy ezt esetleg igénylik. Nincs kifejezetten megszabott témánk. Mi olyan témákban írunk, amiket érdekesnek találunk személy szerint, vagy amiben látunk fantáziát.

Mi foglalkozunk egyáltalán tanácsadással?

Mi nem foglalkozunk alapvetően ilyesmivel. Mikor mások olvassák a tartalmainkat, és megnézik azokat, akkor mindenkinek eláll a szava. Mégis ki készítette ezeket a profi szövegeket, és írásokat? – kérdezi rengeteg ember. Tudnátok esetleg nekünk is tanácsot adni abban, hogy mily módon kellene ezt csinálni? Mi lenne a legjobb szövegírói technika, amit gyakorlatilag mindenki használ, amikor első osztályú, és kiváló minőségű tartalom előállításáról van szó?

Csupán egyénileg dolgozik néhány írónk tanácsadóként, rájuk természetesen lehet számítani ebben. Nekik is változó az órabérük – általában 3-8000 forint között mozog a tanácsadás óradíja, ez természetesen a tanácsadó díjszabásától függ teljes mértékben.

Mikor kezdtük a tevékenységünket?

Kilenc évvel korábban eljutottunk oda, hogy döntést hoztunk életünkben. A legjobb tartalmat szeretnénk megírni az interneten, függetlenül attól, hogy mások mivel foglalkoznak. Mivel ebben hatalmas fantáziát láttunk, összeállt egy pár fős csoport, amely mára egy egész nagy dandárrá nőtte ki magát.

Mennyire foglalkozunk cikkírással?

Nálunk nincs mennyiségi megkötés az írás mennyiségére. Mindenki annyit ír, és olyan témában, amilyen témában csak szeretne – semmilyen szankció nem jár azoknak, akik kicsit ritkábban foglalkoznak ezzel. Ettől függetlenül is kijelenthető, hogy akik ritkábban írnak, azok sem írnak rosszabb minőségű cikkeket, hiszen ugyanúgy megvan az átgondoltság.

Kit lelhetsz meg bennünk?

Mikor az írásainkkal találkoznak az emberek, akkor nagyon gyakran felmerül az alábbi kérdés: kiket tisztelhetsz bennünk pontosan? Sok ember számára ez egy nagyon fogas kérdés, ami nem világos.

Nálunk nincs semmilyen belépési kritérium. Bárki a csapatunk tagja lehet, aki jó stílusban tud írni, és képes olyan tartalmat létrehozni, ami a nagyközönség, vagy egy hétköznapi ember számára hasznos. Vannak közöttünk kisiskolás diákok, és vannak olyan emberek is, akik magas egyetemi végzettségűek.

Névtelenek vagyunk. De pontosan miért?

Csak nem akarjuk felfedni magunkat. Így érezzük magunkat igazán jól. Nem igazán van szükségünk erre - és gyakran még olvasóinkra is igaz -, hogy pontosan feltárjuk, kik vagyunk. Szeretünk írni, mások pedig szeretik olvasni, amit írunk.

Amennyiben fel szeretnél hívni minket, akkor mi arra is nyitottak lennénk, teljes mértékben. Nyugodtan csöngess meg minket, és válaszolunk a kérdésedre.

Kapnak pénzt az íróink a munkájukért?

Biztosan. Végül is a tudásért fizetni kell, és ezzel tisztában vagyunk. Fontos, hogy mindenki tiszteletben tartsa és értékelje munkáját, ezért fizetünk azoknak, akik ezt a prémium minőségű, professzionális tartalmat készítik. Hogy mennyi jár ezért - mindenkivel egyedi megállapodást kötünk, és az elszámolás ennek megfelelően készül el.

Milyen témákat szeretünk a legjobban?

Kompetensek és szakértők vagyunk sokféle témában. Pontosan mit lehet ide sorolni? Lássuk néhány kedvencünket!

Matematika. Nagyon sokan vagyunk, akik kutatói pályára léptek, és a matematikát minden nap a munkájuk során használják. Miért szép a matematika? Miképp jelenik meg a matematika a világunkban?

Fizika. Milyen fizikai jelenséget ismer egy hétköznapi ember? Például ilyen lehet a lendületmegmaradás. Mindenki, aki művelt szeretne lenni, meg kell hogy ismerkedjen a fizika rejtelmeivel.

Magyar nyelv. Rendszeresen írunk verseket, vagy idézünk olyan remek költőktől, mint Petőfi Sándor. Nem is véletlenül! Hiszen ők voltak a hazai költészet nagyjai.

Történelem. Nem tudod, hogy kik voltak az igazán nagy hadvezérek a történelem során? Mik azok a dolgok, amiket a történelemórán elhallgattak az emberek elől, és amiről nem hallani? Mik a történelem legjobb témakörei

Lakberendezés. Sokan egyszerűen nem tudják, mily módon kell professzionálisan berendezni a lakásukat. Mégis miért ilyen fontos kérdés? Mert a mai otthonok sajnos helyhiánnyal küzdenek. Ha erről egy jó cikket olvasol, akkor az megéri az árát.

Növények. Mit kell tudni az orchideákról? Melyek a legjobb szobanövények az otthonodhoz? Miképp lehet szakszerűen gondozni egy zöldséget, hogy minden kicsírázzon és növekedjen? Ezek mind nagyon fontos kérdések.

Online marketing. Mi az a keresőoptimalizálás? Egyáltalán, mi az, hogy marketing stratégia? Nagyon sok ember még ezekkel sincs igazán tisztában. Egy weboldal sikerességét mi határozza meg igazán? Ha ezekkel nem vagyunk tisztában, akkor soha nem leszünk igazán sikeresek az online világban.

Úgy érzed, te is szeretnél írni?

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy mindig új lelkes csapattagokkal bővítsük sorainkat. Ez egyáltalán nem könnyű feladat, mivel sokan nem tudják igazán jól írni. Nos, ebben segítünk! Csak annyit kell tenned, hogy írsz egy rövid üdvözlő levelet, és az ismerkedés során eldöntjük, alkalmas lennél-e velünk dolgozni.

Íróképzéssel foglalkozunk?

Nem igazán foglalkozunk ezzel. Reméljük, hogy mindenki, aki csatlakozni akar hozzánk, ismeri a szövegírás alapjait. Ez természetesen kritérium és elvárás, és aki ennek nem enged, nem várható el, hogy bármikor valóban sikeres legyen. Csak akkor jöjj el hozzánk, ha írni szeretnél, és úgy gondolod, hogy te is profi vagy abban, amit csinálsz.

Mennyi idő megtanulni nagyszerűen szöveget írni?

Nagyon változó, hogy mennyi idő lenne elég. Valakinek szüksége lehet néhány hónapra vagy néhány hétre, valakinek pedig egy teljes évre van szüksége ahhoz, hogy megtanuljon jó stílusban írni egy olyan témában, amely érdekli őt, és amelyről szeret írni. Egyáltalán nem könnyű feladat, hogy mindenhez és mindenkihez igazodjon, és ugyanez igaz a szövegírói munkákra is. Itt is sok idő, tanulás, önkritika szükséges a kitartáshoz, mint az élet számos más területén.

Szöveget is írunk?

Mi szívesen vállalunk szövegírást, legyen szó akár weboldalak szövegezéséről, tartalommarketingről, blogcikkek írásáról, vagy újságról. Mindenre nyitottak vagyunk, és mindenben van tapasztalatunk, nem is kevés. Ezért nagyon örülünk neki, ha megkeresel ezzel minket – mi úgy gondoljuk, hogy mindketten csak jobban fogunk járni, ha elkezdünk együtt dolgozni.