Miképpen kell virágot küldeni és miért remek a virágküldés?

Sokan szeretnek virágot küldeni, virágküldéssel kedveskedni az ismerőseiknek, szeretteiknek, párjuknak. Mégis mi az oka ennek? Miért mondható el, hogy a legtöbb ember ma már szeret virágot küldeni, és szokott is? Habár pár éve még nem volt annyira ismert ez a fajta kedveskedési forma, ma már nagyon divatos, és annál felkapottabb. Annak érdekében, hogy pontosan láthassuk a különféle igényeket és elvárásokat, érdemes tisztában lenni azzal, hogy pontosan mi a virágküldés, és hogy mily módon zajlik ez a gyakorlatban.

Mi a virágküldés?

Képzeld csak el, hogy otthon ülsz. Egyszer csak csönget valaki. Vajon ki lehet az mégis? Nem vársz semmilyen vendéget. Egyszer csak megjelenik az ajtóban egy vadidegen, és átnyújt neked egy csokor friss vágású virágot. Megdöbbenve állsz az ajtóban: mégis kitől kaphattad ezt? Mikor megpillantod a névjegykártyát, akkor látod, hogy a kedvesed küldte neked. Nahát! Milyen nagy megkönnyebbülés, és micsoda öröm!

Mikor jelent meg a virágszállítási szolgáltatás?

Körülbelül 20 évvel azelőtt megjelentek az első virágszállítási szolgáltatók; megközelítőleg az Internet megjelenése kapcsán kezdték meg tevékenységüket. Ez a típusú szolgáltatás kezdettől fogva is népszerű volt, de aztán kifejezetten népszerűvé vált. Ez azért van, mert ez egy praktikus és nagyon feltűnő mód, amely időt takarít meg, hogy kifejezzük szeretetünket valaki iránt. Az elmúlt 1-2 évnek köszönhetően pedig azonnal megállapíthatod, hogy működik a virágszállítás, mint szolgáltatás - naponta több tízezer virágot szállítanak az ki országos szinten.

Miért remek döntés virágot küldeni?

Manapság a virágküldés korát éljük. Miért? Miért mondható el, hogy a virágküldés az egyik legnépszerűbb műfaj a kedveskedésnek? Miért jelenthető ki egyértelműen, hogy azok az emberek, akik virágot küldenek a szeretteiknek, jól dönetenek?

Képzeld el a következő szituációt. Szeretnéd valamivel meglepni édesanyádat, aki az ország másik felében lakik. Mégis mi lenne erre a legjobb lehetséges opció? Mit tehetnél annak érdekében, hogy igazán boldog legyen, holott te nem tudsz hozzá elmenni, a hatalmas távolság, és egyéb teendőid miatt? A virág talán a leggyakoribb ajándék az összes közül, viszont tudod, hogy rengeteg idő lenne egy üzletbe elmenni, nézelődni, és utána a csokrot elvinni anyukádnak – és pénz is, hiszen az autónak is szüksége van üzemanyagra. Ekkor jut eszedbe: naná! Mennyire egyszerű virágot küldeni. Csupán néhány kattintás, és már minden el is van intézve.

Ráadásul abban az esetben, ha a virágküldés nagyon jól meg van szervezve – mint ahogy ez tényleg így is van – akkor biztosak lehetünk abban, hogy nem fog csalódni senki.

Mennyi idő alatt ér oda a virág?

Joggal merülhet fel a kérdés, amikor virágot akarunk küldeni: mennyire gyors vagy megbízható ez a szolgáltatás? Hatékonyan tudsz virágokat küldeni az ország egész területén? A válasz az hogy természetesen igen. Csak annyit kell tennünk, hogy meglátogatjuk egy virágküldő webshop weboldalát, és megrendeljük a virágot, amelyben országosan is szállítanak, bár ez pontosan a szolgáltatótól is függ. A virágküldés ideje csak néhány nap, de nem ritka, hogy az elküldött virág már másnap a rokonunk házában van.

Mennyibe kerül a virágküldés?

Joggal tehetjük fel a kérdést: mennyibe kerül virágot küldeni? Mennyivel drágább ez, mint egy hagyományos boltban vásárolni virágot, ha drágább?

Ha valakinek tetszeni akarunk virágküldéssel, akkor csokronként 7-27 ezer forintot fizetünk. Ha egy csokor virágot szeretnénk vásárolni egy üzletben, összetételétől és minőségétől függően 1 és 11 000 forintos összegre számíthatunk. De miért jobb virágot küldeni? Mivel ez sokkal kevésbé bonyolult és több időt igényel. Csak annyit kell tennünk, hogy felkeressük a virágüzlet weboldalát, és kiválasszuk a kívánt csokrot. Ezt követően meg kell adni a pontos címet és az időt, majd a fizetés után a virág a megfelelő helyre kerül. Nem kell időt szánni arra, hogy személyesen átadd a virágot kedvesednek.

Mikor kell virágot küldeni?

Joggal merülhet fel a kérdés bennünk: mégis milyen neves napokon lehet kedveskedni egy virágcsokorral? Erre jó példa például az anyák napja. Hiszen anyák napján mindenki szeretné valamivel meglepni az édesanyját. Ha pedig a munkánknak köszönhetően nem tudjuk megoldani, hogy személyesen is meg tudjuk lepni, akkor is örülhetünk annak, hogy valahogy meg tudjuk őt lepni. Ugyanilyen lehetőség lehet például a házassági évforduló – ez esetben a meglepetés ereje jelentheti a virágküldés kulcsát. De küldhetünk ünnepnaptól teljesen függetlenül is virágcsokrot, hiszen rendkívül tetszetős, és nagyon jó kedveskedési forma.

Milyen virágokat küldenek a legtöbbször?

Ha virágot akarunk küldeni, fel kell tennünk magunknak a kérdést: mik a lehetséges opciók erre? Nagyon jó választ adhat arra, hogy mely virágokat válasszuk virágküldéskor. Ne feledd, hogy mások véleménye is fontos.

Rózsa. Szeretnél egy olyan virágot küldeni a kedvesednek, ami igazán kifejezeti az érzéseid, érzelmeid – a lángoló szeretetedet? Akkor neked mindenképp rózsát kell küldeni. Hatalmas színválasztékban lelhető fel, a megfelelő esztétikai elveket szem előtt tartva pedig gyakorlatilag kimeríthetetlenek az igények.

Tulipán. A tulipán a tavasz egyik leghíresebb virága. A rózsákhoz hasonlóan sokféle színben kapható, és bár kevésbé hordoz magában kifejezést vagy szeretetet, mint egy rózsa, ugyanolyan vonzó. A hagyományos dísznövények közül minden bizonnyal az egyik legszebb.

Guzmania. A Guzmania egy egzotikus növény, amint azt egy broméliától elvárhatjuk. Sokféle színben kapható, lombja élénk és nagyon fontos. Ha különleges virágot szeretnél küldeni, Guzmania a legjobb megoldás.

Vegyes csokor. A vegyes csokrok nagyon változatosak, nem meglepő, hogy ilyen népszerűek. Ha tökéletesen személyre szabott, dekoratív és egyben kiváló, szép megoldást keresel, akkor a vegyes csokor a legjobb megoldás. A virágzat rendkívül változatos és színes lehet.

Mi azonban a tenyér, amikor virágot kell küldeni?

Mind közül a vegyes vágású virágcsokor küldése a leggyakoribb. Ennek az az oka, hogy ez mutatja a legnagyobb változatosságot. Gyakorlatilag bármilyen összeállítás elképzelhető, akár teljesen egyedi igények szerint is. Ennek köszönhetően ez az a virágcsokor féle, amit a legtöbb ember megvásárol, ha virágot szeretne küldeni. A második leggyakoribb opció a rózsacsokor, hiszen ez nagyon kifejező érzelmi világot tükröz vissza.

Konklúzió

Ma a virágszállítás korszakát éljük. Alig találni olyan embert, aki ne örülne egy frissen vágott csokornak. Annál is inkább, mert manapság ez a kedvesség nagyon népszerű formája. Ne hagyd fel azt a remek ötletet, hogy meglepd a barátaidat, szeretteidet és a szerelmedet a híres napok alkalmával. Bár drágább, mint a hagyományos csokrok, ez semmiképp sem téveszthet meg minket.