A vitorlavirágokról

Ide illeszthető be a címhez tartozó, illetve az almenüket felvezető szöveg.

A vitorglavirágról 

A vitorlavirágok (békaliliomok) trópusi örökzöld növények, amelyek az erdő talaján szaporodnak, ahol kevés napfényt és állandó páratartalmat kapnak. Ezeknek a körülményeknek az ismétlése otthonában kulcsfontosságú ahhoz, hogy békés lilioma boldog és egészséges maradjon.

Elegendő megvilágítás mellett a békaliliomok nyár elején fehér vagy csaknem teljesen fehér virágokat hoznak, és megfelelő körülmények között egész évben virágoznak.

A legtöbb békaliliom hazai fajtája akár 16 hüvelyk magas is lehet, de a nagyobb szabadtéri fajták levele akár 6 méter magasra is megnő. A békaliliom nem hideg szívós növény, ezért szabadban csak meleg, párás éghajlaton termeszthető.

Mérgező a békés liliom növény?
Igen, egy kicsit. A békaliliom növény minden része kalcium-oxalátot tartalmaz, amely anyag nagy mennyiségben lenyelve emésztőrendszeri irritációt okozhat. A békaliliomákat tartsa távol a kisgyermekektől és háziállatoktól. A kalcium-oxalátot tartalmazó egyéb gyakori növények közé tartoznak a filodendronok, a nárciszok, a valódi liliomok és a jácintok.

Mi veszélyezteti ezt a növényt?
Legtöbbször, ha nem jelennek meg virágok, a növény nem kap elég fényt. A béke liliomok nagyon toleránsak a gyenge fényviszonyokkal szemben, de a gyenge fény nem azt jelenti, hogy nincs fény! A virágzás ösztönzése érdekében helyezze a növényt egy fényesebb helyre, ahol erős, közvetett fényt kap.
A nem megfelelő megtermékenyítés zöld virágzást, rossz külsejű virágzást vagy a virágzás általános hiányát okozhatja. Zöld virágok esetében vágja vissza őket, hogy megtermékenyítse őket. Rossz kinézetű virágok vagy virághiány esetén próbáljon átállni a virágos növények műtrágyájára. Az ilyen típusú műtrágyákban nagyobb lesz a foszfor mennyisége, amelyre a növényeknek virágozniuk kell.

Forrás: https://www.almanac.com/plant/peace-lilies