Mit kaphatunk egy nagyszerű online étrend-kiegészítő boltban?

z izom 

Ma már nemcsak az élsportolók, hanem az átlagsportolók is felismerik a helyes táplálkozás fontosságát a sikerhez. Megfelelő étkezés nélkül nem igazán lehet valaki egészséges és fitt, de ez különösen igaz egy sportoló életére és az abban elért eredményekre. De mégis, hol lehet nagyon jó minőségű étrend-kiegészítőket kapni?

Az online táplálék-kiegészítő boltok kifejezetten a sportolók étrendjének alakítására szolgálnak, de itt nem csak a sportolók vásárolhatnak – nagyjából mindenki, aki minőségi tápanyagot szeretne juttatni a szervezetébe. Hihetetlen mennyiségű különféle fehérjét, vegán ételeket, vagy éppen sportitalokat lehet kapni, és ez még csak pár említett termék volt.

Melyek a legjobb étrend-kiegészítők, amelyeket megvásárolhatunk?

Az online étrend-kiegészítő áruházból sokféle terméket vásárolhatsz, amelyek közül néhányat felsorolás szintjén érdemes megemlíteni.

Fehérjék. Igazán erős izomzat kiépítése megfelelő fehérjeforrás nélkül gyakorlatilag lehetetlenség. Minden sportolónak kötelező a megfelelő fehérjeforrásról gondoskodnia, hiszen enélkül az izomzatunk sem fog fejlődni.

Kulacsok. Bárhonnan vásárolhatsz különféle palackokat, sok webáruház árul is, de a legjobb minőséget továbbra is a sporttáplálék-kiegészítő webáruházakban kaphatod meg, mind esztétikailag, mind megfizethetőségi szempontból.

Fehérjeszelet. A fehérjeszelet a legjobb választás azoknak, akik sok proteint szeretnének a szervezetükbe juttatni egy finom csokoládészelet formájában. Általában epres, csokis vagy nuggátos változatban kapható. Tele van fehérjével és még finom is.

Vegán termékek. Aki vegán sportolóként igazi eredményeket ér el, annak nem kell azt mondania, hogy csodával sikerült, ugyanis rengeteg olyan nem állati alapanyagokból készült terméket lehet kapni manapság, melyek rendkívül egészségesek.

Energizálók. Ezek olyan koffein-és szénhidráttartalmú termékek, melyek rendkívül jó energizálóhatással rendelkeznek, és elnyújtják az izomfáradást.

Vitaminok. Lehet említeni akár A-, C-, D- vagy E-vitaminokokat, ezek mind szükségesek ahhoz is, hogy szervezetünk igazán jól regenerálódjon. A jó vitalitás gyakorlatilag elengedhetetlen, és az átlagemberek is felismerik a megfelelő vitaminbevitel fontosságát, főleg télen.

Magnézium. Fontos, hogy a szervezetünk elegendő mennyiségű magnéziumhoz jusson, ugyanis az izmok egyik fontos építőeleme, és az idegrendszer szabályozásában is nagy szerepe van. 

Regeneráló termékek. Ismered az edzés utáni kiégést? Szeretnéd frissnek és erősnek érezni magad, amikor elhagyod az edzőtermet? Ezután regeneráló termékekre lesz szükséged. Ezeknek a termékeknek a többsége lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz, ami rendkívül előnyös.

Minden sportolónak szednie kell ilyen kiegészítőket?

Szinte minden sportoló eszik ma már hasonló étrendkiegészítőket. Enélkül nagyon nehéz igazán látványos eredményeket elérni. Legyen szó úszókról, tenniszezőkről, testépítőkről, vagy kosárlabdázókról: az élsportolók is esznek ilyen termékeket nap mint nap. 

Csak az élsportolóknak van erre pénze?

Alacsonyabb fizetési sáv mellett is bárki megengedheti magának, hogy hasonló étrend-kiegészítőket szedjen, mert azoknak sincs horribilis ára. Ha minden hónapban lemondunk egy éttermi estéről, gond nélkül megvásárolhatjuk ezeket a kiegészítőket.

Jobb megvenni őket, mint a hagyományos ételeket?

Véleményünk szerint megéri, mert olyan kivételes minőséghez juthatunk, amit sportolóként nem fogunk elérni hagyományos ételek fogyasztásával. Minél drágábbak, annál értékesebb nyomelemeket, vitaminokat, fehérjéket és tápanyagokat tartalmaznak.

Milyen áron juthatunk hozzá ezekhez a termékekhez?

Persze drágábbak, mint a legtöbb hagyományos étel, de annál többet érnek. Sokkal több tápanyagot, vitamint, nyomelemet és fehérjét tartalmaznak. Ezért van rájuk nagy kereslet.

Kollagén kapszulákat nagyjából 3.000 Ft-tól lehet venni, ez egy olyan kiszerelés, ami több hétre is elegendő egy sportolónak. Egy fehérje szelet ára nagyjából 700-800 Ft, ami teli van proteinnel, míg egy sportitalhoz szükséges porkeverék ára kb. 300 Ft-tól indul. 

Megéri az élsportolóknak további étrend-kiegészítőket vásárolni?

Nagyon súlyos hibát követünk el, ha ez a véleményünk. Kapcsolatunk van ilyen típusú webáruházakkal, és azt nyilatkozták, hogy eladásaik jelentős része már törzsvásárlótól származik. Növekedhet a szervezetünk rendkívüli regenerációs képessége és edzettségi szintünk is.

Összegzés

Átlagemberként ma is rendkívül fontos a sporthoz való helyes hozzáállás. Ne feltételezd, hogy a futás, az úszás vagy a kosárlabdázók valóban kivételes eredményeket érhetnek el ezek nélkül. Látogass el a nutri8.hu étrendkiegészítő webáruházba